Selamat Datang Ke Blog YanaLieyana

Wednesday, 21 November 2012

Blog bersawang??



haii comel and ehsem sekalian dot dot dot!

Sebelum tu saya nak sapu sawang-sawang yang ade kat blog nie . gila lebat. aishh! lama bebenor tak update blog . Terlalu banyak hal yang nak di setelkan sebelum eid aidiladha yang lepas . Ada kes suka & duka . kalo nak story memang panjang , so sila pendekkan =)

Kisah Pertama :

Seminggu sebelum eid aidiladha yang lepas , saya kehilangan kerja . Bukan atas kerelaan hati tapi sebab terpaksa . sedih kan? tanpa berbincang my boss menjual company dengan alasan tak cukup nak bahagikan masa untuk ke hulu ke hilir . not fair!! so dengan itu saya penggangur terhormat buat sekian kalinya T_T

Kisah Kedua :

Beberapa hari kemudian , saya dapat call untuk interview as clerk di Syarikat Tenaga Nasional Berhad Kuala Lumpur . Perhhh! punya la nebes gile dupdap! dupdap! Bila discuss ngan parents dorang merestui saya ke sana . Then interview dah pom lepas , saya masih lagi di sini dgan kata lain ingin merantau di kota raya . 

Kisah Ketiga :

Dah berminggu di sini masih lagi menggangur . belom ada rezeki lagi . masih mencari and mencari dgan usaha yang gigih . 

Ohhh hehe itu la alasan lama tak menjenguk blog nie . hahaha!! tu la di namakan kehidupan , tak semestinya kita selalu di atas , ada kala di jatuh ke bawah . apa yang penting usaha dan terus berusaha demi masa depan yang cemerlang . HewHewHew =)

Ok sekian terima kasih hehehee!!

Always Smile,
Love Yana