Selamat Datang Ke Blog YanaLieyana

Thursday, 19 July 2012

Bufday of Julai

Hepy Bufday to all Mygurlfwen !

Ramai juga yang dilahirkan pada bulan Julai? Semoga di panjangkan usia korang ^^

Pembukaan Julai - 1 Julai 2012 bersamaan 1 Julai 1989, Bufday Si Comey Loten Wan Ruhana Sweet 23 Dear^^

Bertarikh 10 Julai 2012 - bersamaan 10 Julai 1989, bufday Nur Aznera Mohd Nor genap 23 tahun !
suka jer dia dapat hadiah dari en. kekasih, waooouuuhh! nak jugakk! sori tak sempat kasi hadiah lagi, nanti kita dating, i kasi u gift okeyh! semoga bahagia selalu okeyh laling!

Lagi 14 Julai 2012- bersamaan 14 Julai 1987, bufday Sarifah Asmini , genap 25 tahun! haha, dah tuaa!
Nah! hambek kek yang di bikin nya sendiri! haha, i tolong makan jer k! Hohohoo^^
apa pom, semoga ketemu jodoh yg baik n bahagia selalu okaiii! 

And lagi 15 Julai 2012- bersamaan dengan 15 Julai 2003, bufday Nor KhairuNesya Ellya! genap 9 tahun!
Wahhh dah besar dah anak buah ku nih.. hepy bufday adik! Malam tadi dah selebrate, BBQ sikit, hadiah adik tunggu gaji las ehh, hahaha, ciksu pokai bulan nihhh, hahaha!
Hambek kek angry bird nih! bapak garang muka kek, nak makan wase takottt jerrr! aHaaaagaagagaa!!
Ciksu yang tempah mama yg bayar! hahahaa...(kedekut punyer mak sdare!)

Itu jer yg sempat nk kumpul. ramai lagi kalo nk senarai! Ha ha, xpe la next entry! dah tak larat! 
Okaii malas dah nk membebel, baii baii baii ^^

Always Smile,
Love Yana

Sunday, 15 July 2012

Si gadis Enchanteur charming


Siapa si gadis enchanteur tu? siapa lagi kalo bukan tuan punyer blog nih, wink wink wink!

Yana salah seorang pengguna tegar Enchanteur charming products. sejak berumur 12 tahun lagi sampai la sekarang nih hah. dari design botol lama sampai la ke design botol baru. tapi yana tak pakai semua jenis, just perfumed body lotion, perfumed shower gel and perfumed talc powder. dari dulu only charming. nak try jugak tukar kepada romantic or alluring, tetap tak boleh! korang bila lagi??

Enchanteur charming bau lebih simple tak begitu tegar, just biasa-biasa aje, ala-ala manja-manja gitu. yana suka sangat body lotion coz tak melekit, wangi sangat dan yang paling penting, kulit sangat lembut! tiap-tiap kali lepas mandi wajib pakai! nak kuar wajib pakai dan bawa! di mana ke mana sentiasa menemaniku. satu hari tanpa enchanteur hidup tak akan happy, Ahhaksssss!! 

Mr.hero juga sukakan nya!

Always Smile,
Love Yana

Saturday, 14 July 2012

Ku Pinang Kau Dengan Bismillah

Moh menyanyi ramai-ramai, tepuk sama-sama hiphiphip horeyyy!!!


Tuhan memberikanku cinta
Untuk ku persembahkan hanyalah padamu
Dia anugerahkanku kasih
Hanya untuk berkasih berbagi denganmu

Atas restu Allah ku ingin milikimu
Ku berharap kau menjadi yang terakhir untukku
Restu Allah ku mencintai dirimu
Ku pinang kau dengan Bismillah
Hampa terasa bila ku tanpamu
Hidupku terasa mati jika ku tak bersamamu
Hanya dirimu satu yang aku inginkan
Ku bersumpah sampai mati hanyalah dirimu (hanyalah dirimu)
Atas restu Allah ku ingin milikimu
Ku berharap kau menjadi yang terakhir untukku
Restu Allah ku mencintai dirimu
Ku pinang kau dengan Bismillah
Atas restu Allah ku ingin milikimu
Ku berharap kau menjadi yang terakhir untukku
Restu Allah ku mencintai dirimu
Ku pinang kau dengan Bismillah

Mood : Berbunga-bunga Cinta . Bestnyer bila Cinta itu bersatu dengan ikatan yang sah ^.^


Weekend yang fresh^^


Hallluuuu geng !

Korang watpe kalo weekend ? Shopink or jejalan or berdating ? - bestnyer kalo bole dating, gedix ^^

Bekerja 6 hari seminggu sgt memenatkan, only friday aje yang cuti okeyh! Ouuggghhh. bagi mau ilangkan stress di kepala hotak ni, badan punn dh lemauu, ape lagi jOm la ke spa! tapi, satu perangai yg tersangat la malas, bila nk kena drive di hujung minggu pastu dah sah-sah jalan akan jammed.

So, Yana nk ajak korang yg duk kampung tu, manfaatkan alam semulajadi yang ada di halaman umah korang. ini petua mak dara. bila rasa badan lemau, tak bermaya bole la ikot petua ni. confrm badan korang akan segar bugar. Aroma dari daun-daun ni sangat wangi dan fresh. Sila mencuba ^___^

Petua Mandi Air Daun Semulajadi

Bahan-bahan : 

Daun Kunyit                - 8 helai
Daun Lengkuas           - 10 helai
Daun Pandan              - 5 helai
Daun Limau Purut       - 6 helai
Daun Serai Wangi       - 8 helai
Bunga-bunga wangi     - 5 helai
Buah limau nipis/purut  - 2 biji

p/s : korang boleh campur daun apa sahaja yang korang suka^^
Bahan dah tersedia, ada yg tak lengkap, apa pun layan!
kemudian, korang potong la sedang-sedang aja,aja,aja!
Dah potong penuh periuk mak korang, korang rebus sampai mendidih, glubbb glubbb!! 
Aroma tercipta sungguh wangi, tak caya? cuba bauuu...
Udah mendidih masukan ke dalam bekas besor, kalo umah korang ada tab mandi lagi elok, umah tite tak da. huhuu. biar kan ia suam-suam kuku. Oopppsss ! sebelum yana lupa, bole juga di amalkan beras di kisar hancur dan lumutkan pada badan korang, gosok-gosok manja gituuu. lebih kurang 10 minit. dan korang bilas ngn air daun-daun ini, ternyata best plus syokkk !! 

Selamat Mencuba, boleh di amalkan sebulan sekali, InsyaAllah badan akan segar ^__^
P/s : Seelok-eloknya dua bulan sekali bagi anak dara, takot ilang seri nanti yeppp!

Always Smile,
Love Yana




Thursday, 12 July 2012

Persona kembali

Persona kembali bila duk belek-belek foto lama, zaman bergelar student dulu-dulu, agak kelakar !

Bermacam memory tercipta dgn kawan-kawan , lagi seronok bila kita dapat berkenalan dgn kawan2 yg berlainan negeri . Ada Johor, Selangor, K.Lumpur, Penang, Kedah, Sarawak, Melaka, byak lagi kalo nk senarai tak habis! Tapi alih-alih berBFF jugak ngn org kelantan. HaHaHA, maybe lebih selesa time nk belasah budu n ulam sama-sama! Jiwa tetap anak kampung ^^

Bila time masuk kuliah, mula la nk bersnap ajerrr.. Lect mengajar tak faham pastu blurrrrr!!
Credit foto : Fb Neera (=
Lect kecik sgt tak nampak kami duk belakang ni !
Tu jela keje kami time masuk lab, bosann lect duk pokpet pokpet!!
Suka duk belakang-belakang senang nk snap, Gerrr!!
 pakai lawo-lawo naik bus jerrrr. hahaha, kecian!
dari Megamall ke terminal jalan kaki jer okeyh! Alahaiii, sedihhh!!
Eheemm, yg kt tengah tu abg kpada adik-adik nihhh^^
Yang 2org frre hair n tdung biru tu member dr negeri johor. Yg 3 org tu org klate  ^^
Last foto : me n mr.hero taun 2009 kot!!
kelakor nyer la muka saya ^^

Always Smile,
Love Yana




Tuesday, 10 July 2012

Sunyi Sepi

Assalamualaikum Hello Hai semua ^__^

Agak semiggu lebih tak update blog, meyepikan diri dalam almari, hahahaHeehe merepek! Actually, kesihatan yang agak kurang baik, pening kepala yang teramat sgt n demam  T_____T

Maybe effect obat yang doc bagi untuk merawat jerawat terlalu kuat dos nyer, so badan jadi lesu, tak bermaya. tak kesah la janji nk rawat muka sgt kan ? terpaksa tahan .

Doc bg tempoh 2minggu untuk merawat jerawat nih, hope result mengumbira kan hati ler. mane tak nyer, obat bapak la mahal, pokai la yana bulan ni, bersangguplah demi membaikpulih muka ni kan ?? 
Ini la obat-obatan , TEEN DERM GEL utk cuci muka, AKNEMYCIN untuk sapu, dan pil dlm plastik tu untuk cuci darah+resdung , yg tu la terlalu kuat dos nyer, xlarat den nk telan selalu T_T

Doc saleha tersangat la cantik, putih gebu, bara-bara indian gituu, alahaiii baik pulak tu, TQ Doc (=
nasihat doc : jaga pemakanan, pantang makanan yg berminyak, yg berbisa utk kulit, byk kn minum air masak, most important : jgn sesekali jari pegang2 or picit2 muka sbelum cuci okaiii. hahahaa!!

Pulang dr klinik singgah makan kejap ! Thanks aten n famili coz sudi temankan yana yg kesepian nih O_o
Yuyin tomeii, pandai sgt brpozing senyum , hukhukhukk!!

Always Smile,
Love Yana


Ilham hari raya

Semakin dekat nk berpuasa mula la mood raya datang tergolek-golek, orang lain dh lama sibuk cite sal baju raya, sorang2 tu baju raya 8,5 pasang taun ni, yana ni pulak wat don't know jer . coz mood nk mencari kain tersgt la malas! hahahaa.. tetiba petang kelmarin duk discuss ngn my sis sal tema baju raya taun ni, dia ckp tengah bulan ni nk p cari kain, ape lagi, mula la nk design baju cne nk buat kan? kami dh tempah awal-awal ngn tailor so tidak la wisau sgt! tetiba buatnyer tailor kami tak nak ambik cne ? hahaaha, nampak gaya cari baju yg dh ciap ler.... terus ke Frist Lady, kt situ just ade saiz yana nie -_-

Kalo nk ikot fesyen memamg tak penah nk habis la, kejap mcm ni, kejap mcm tu bagai, ala-ala artis sekarang ni memang tengah hot-hot la. mcm hot dog panas2! Yana ni sebenornyer jenis manusia yg sukakan fesyen, hahaaaahaha, tp tidak la terlalu teruja sgt, sikit-sikit jer... nk lebih-lebih tak mampu lagi, sekadar ala kadar jer, janji hati senang, ke guane ? huhuuu. 

Meh keje google-google design, teringat design baju Shila Hamzah time wedding Scha, sgt ohsemm!! like,like, ape lagi, mula la design sendiri, hahaahha.. nanti nk bagi tailor i jahit kan, Waaaa'a, tak sabauuu!
Ohsem x ? haha, sekadar lukisan. bukan fashion designer yg mantop! 

kalo ikot hati nk sebiji mcm yg kt bawah ni semua!
 design mcm ni yana dh ade, color kelabu, simple jer kn ? lagi la bertambah slim, hahahaha!!
Design utk raya lebih kurang mcm Scha n Shila hamzah pakai , Okeyh x ? tema merah lagi!
i just nk simple, tp mestila cantik n sopan ^_^

Always Smile,
Love Yana

Monday, 2 July 2012

D a T i n g ^^

 Memandangkan setengah hari yg membosankan drpd layan diri sorang sorang , Okehh jugak update blog lagi dan lagi kannn??

Kali ni sibuk sibuk selongkar hp nk cari gambar 'berdating' wif gurlfwen aituu , not boyfwen ekhh ^^ 
So, dapat la bberapa keping . gambar dah berhabuk dlm hp bawu nk upload . yg tak best kualiti gambar mmg kureng cantek maybe keadaan sekeliling Ehheeem, Walhal snap guna hp murah mcm tu ler jawabnyer kuang kuang kuang !! 

Time nih berdating kt Pantai Cahaya Bulan K,Bharu tak mau pegi mall coz tak suka kesibukan kota, Cewaahhh ayat !! sila sila paksa mata anda  tengOk picture ini okeyh >,<



 Neera, Liana Azman, Asminie , Yana, Nesya n MyAdik : Mimiey

Last Peace ^^_____^^


Always Smile, 
Love Yana

No makeup !

Isnin tanpa makeup ! Ouuhhh , boleh ker korang pegi keje tanpa makeup ? siyes tak boleh kn ? tp harini yana cuba berani kn diri tanpa makeup ! makeup idok ler tebal tp okey la dr tak tempek bedak lgsung kn? ini idok lgsung dh sah-sah muka mcm mayat -_-"

Bukan tak mau bermakeup , tp pipi kiri + kanan nih dah tak boleh nk di tempek-tempek bedak lagi , dh mula rase gatal-gatal bagai , tp pakai gak mascara n lipstik ! Alaaahaaaaiiii T__T " almaklumla skrg ni pipi yana ni dh byk sgt duit syiling emas [ kalo betul dh kaya ] nk pegi buat rawatan asyik kena cancel jer, busan betol !! 

Duit syiling emas di pipi ni bukan selalo TAPI frist time dlm hidup bertambah-tambah mcmni bagai , agak stress bila nengok cermin , nk mkn pom dah tak de selera , tp ape kn daya , hanya PASRAH ! !
Buruk bebenor nengoknyer , * tp makeup n tak makeup lebih kurang jer*
tetiba tersesat ~ rakan sekerjaku~ cantik kn ? muka dia lagsung tak de jerawat mcm yana! ^^


Always Smile,
Love Yana


Sunday, 1 July 2012

2 hari tanpa kata

Where are you ??
"T___________T "
Miss awak ketat-ketat !!  Jiwa dh mula kacau hati ~.~" Hati mula Soobb..Soobbb!!

Always Smile,
Love Yana

Ole~Ole Cameron

Yeaayyy Yeaayyyyy !!! tite dapat Ole-Ole dr Cameron Highlands [ tu pom nk kecoh] WaHAHAHAHA!!

Okeyh ! nk kecoh sikit la coz dapat ole-ole dr cameron kn, nk pegi tak dek org nk bawak !! Ahakksss .
Actually, khamis lepas my brother ade keje sikit nk settle kt gua musang then terus terbabas ke cameron highlands . Anyway, tak kesah la kalo dia tak bawak i , janji bwk balik ole-ole pom dah cukup ^^

Lagi pom time dulo-dulo selalo gak la pegi cameron (Hamboooiii ayat selalo) Haha ha, tak de la, umah atok yana gua musang , kalo nk pegi cameron lebih kurang stegah jam jer kot ? dekat jela kn ? So, agak selalo jugak la, pegi pom beli sayur-sayuran then pulang ... 

Tp situu mmg best giler ! romantik sgt-sgt , dlm fikiran duk berangan kalo nk honeymoon nk p sane HEKHEKHEK , gataiii !! ~ ala ala cite nora elena gituuuu ^.^

Sesikit sebanyak yg tersenarai (=
Okeyh , i dapat 3 beg yg merah tuu, 1 helai baju hard rock cafe yg len tu smua ank buah i yg punyer ^^
agak kelakar jgk la beg tu mcm keanak-anakan , nk wat cne kalo lelaki yg beli ? 
Buah strawberry tu sesampai terus mkn, Ha ha gelojohh ! 
Hah ! sampai  petai pom beli jugak? Alahaaiii ^^
Koleksi duit-duit lama ^^
Ainih terus bawak mai keje, Hekhekhek !
Sekian,

Always Smile,
Love Yana