Selamat Datang Ke Blog YanaLieyana

Wednesday, 11 December 2013

Majlis Pertunangan

 

E-Day (Amirrul & Liyana)
02.11.2013

Alhamdulillah, syukur kepada Allah S.W.T majlis pertunangan berjalan dengan lancarnya. Seperti yang di rancang. Sesungguhnya Allah maha berkuasa di atas sesuatu yang dikehendakinya. Amin3.. 

Dalam tempoh beberapa bulan ni , Allah menduga hubungan kami dengan pelbagai dugaan yang hebat. Tapi yana brsyukur akhirnya, doa yana dimakbulkan Allah . Bab kata pepatah " Kalau dah jodoh tak kemana" itulah.. 

Kami dipisahkan dek masa dan jarak , berkat kesabaran, doa dan restu orang tua , kami dipermudahkan ke langkah yg lebih baik . Alhamdulillah , beberapa detik lagi kami akan di ijab kabul . Amin3 :)) 






Doakan kami dipermudahkan hingga ke saat lafaz sakinah . Allahuakhbar :)

Keep smile,
Love Yana


Wednesday, 16 January 2013

Welcome 2013


Welcome 2013! masih tak kelewatan nak wish kn? 
and hepy belated bufday for me dah genap usia ku yang ke-24 tahun. hewhew muda lagi tuuu jangan wisauuu hahaha belom golongan kertuuuu lagi hehe!!

anyway takde yang special nak bercerita tentang belated bufday and new year (ayat sedeh giler kot) just a simple life. tapi dapat juga merasa kek pavlova yang duk mngidam sangat nk rase! thanks GFF ku azneera :) and thanks for all yang wish my bufday di HP di FB sgt3 terharu.. and yang paling terharu orang trsayang lupa and tak wish langsung!! hadiah ? hadiah tak dapat.. huwaaaaa!! laju-laju ngissss .. pasrah :') 

hmm okey itu shaja nk share kbye :)

Always Smile,
Love Yana

Wednesday, 21 November 2012

Blog bersawang??



haii comel and ehsem sekalian dot dot dot!

Sebelum tu saya nak sapu sawang-sawang yang ade kat blog nie . gila lebat. aishh! lama bebenor tak update blog . Terlalu banyak hal yang nak di setelkan sebelum eid aidiladha yang lepas . Ada kes suka & duka . kalo nak story memang panjang , so sila pendekkan =)

Kisah Pertama :

Seminggu sebelum eid aidiladha yang lepas , saya kehilangan kerja . Bukan atas kerelaan hati tapi sebab terpaksa . sedih kan? tanpa berbincang my boss menjual company dengan alasan tak cukup nak bahagikan masa untuk ke hulu ke hilir . not fair!! so dengan itu saya penggangur terhormat buat sekian kalinya T_T

Kisah Kedua :

Beberapa hari kemudian , saya dapat call untuk interview as clerk di Syarikat Tenaga Nasional Berhad Kuala Lumpur . Perhhh! punya la nebes gile dupdap! dupdap! Bila discuss ngan parents dorang merestui saya ke sana . Then interview dah pom lepas , saya masih lagi di sini dgan kata lain ingin merantau di kota raya . 

Kisah Ketiga :

Dah berminggu di sini masih lagi menggangur . belom ada rezeki lagi . masih mencari and mencari dgan usaha yang gigih . 

Ohhh hehe itu la alasan lama tak menjenguk blog nie . hahaha!! tu la di namakan kehidupan , tak semestinya kita selalu di atas , ada kala di jatuh ke bawah . apa yang penting usaha dan terus berusaha demi masa depan yang cemerlang . HewHewHew =)

Ok sekian terima kasih hehehee!!

Always Smile,
Love Yana


 

Thursday, 11 October 2012

Oh BabyWhite!


 
Oh Oh Oh!! Blusher mu..
Kejadian : 2,3 malam lepas kot. si putih kena ciom dek si jembalang. Eh! marah betol la. nak kata si putih ni kurang kasih sayang. wase nya tak!  nasib la oii labu. kemek jugakla pipi si putih ni. yang bikin sy hot siputih tengah parking. laju je kena ciom! boleh pulak si jembalang ni gitahu tak nampak? tak nampak ke, tak tengok?!! buta ke? nasib ayah yg bawak. kalo sy time tu habisla mengamuk tak sudah.. itu pun dia bagi 100 jer. mane cukup. kena ketuk lagi. blusher lagi. cat lagi. Tapi syukur ayah selamat T____T "

Sabar sabar. dugaan dari Allah s.w.t. terima dengan hati yang terbuka.
P/S : Korang kalo tengah park sekali pun kena hati2. kalo kite tak langgar orang. orang akan langgar kita. Ingatlah orang yang tersayang ^_^
 
Always Smile,
Love Yana

Picture :Riadah

 
Hoiii!!
.
.
.
.
si owner blog yang pemalas
.
.
.
tengok picture jelah. malas nak belebe :)
sesi melayan kanak2. belajar awal2 la. esok2 tak kekok kan? 

Cukup cukup sudah. sampai disini saja. lalalalala!
Always Smile,
Love Yana
 

testing testing!

 
 
holla. holla. holla oolalala. 
Eh. eh. terasa happy semacam je ainih! gigih menghadap tutorial bina blog. nah! tengok hasilnya kat atas tuuu.. comel jer kan? hehehe. banyak lagi nak kena belajar. kalo nak blog tu cantik kena rajin la explore. Fuhh! berbaloi baloi. tQ cc : Lyssa Faizureen

Always Smile,
Love Yana