Selamat Datang Ke Blog YanaLieyana

Tuesday, 26 June 2012

Ramadhan Coming soon ..

Bile ramadhan nk menjelang beberapa minggu lagi , hati mula terdetik , Eh, aku dh ganti puasa ke belom?buat2 tnya, padahal confrm belom lagi !!! HAHAHAHA sbb tersangat la mls T___T" 

So, mlm tdi mula la pasang niat nk bangun sahur , Okeyhhh lagi brsemangat bile mak n helmi (anak buah yg kuat mkn ! ) mau puasa jugaa , anak buah ganti puasa coz ritu demam .Then mak pulak dh lame brpuasa dr bln rejab aai tuuuu , yana jer malasss ! teruknyer perangai , bile nk insaf tak tahu lerrr . Geeerrrrghhh >.<"

Anyway ai niee dah start brpuasa ganti selama TtttttttttT " malu nk gtau lame sgt ponteng kowt .

Okeyh , tetiba pulak teringat zaman brgelar student duloo .. nk tergelak pom adeh , bile si nakal yana ni berrrrwawan pulak dengan si nakal2 sekalian . mula la , pasang niat yg tak betol dah ! Yg sorang member ni mmg sah la cuti betol2 , balik class tgh hari pnas la air , then rendam la maggi lam mangkuk . Yg 2 org sahabat ni pulak puasa la , poyo punyer la kuat iman , alih2 tengok si member td baham maggi , dgn bauu nyer lagi perrhhhhhhh..... klup klup smbil telan air liur .. mara sikit ke depan pastu ckp , wehhhh , ponteng nk ? WAHAHAHHAHA !! yana ni pulak ape lagi , JOuummmmmmm .. So, kami belasah la maggi tu ramai2 tanpa tgk kiri kanan! buat muka selamba !!

Time betol2 cuti pulak , pagi sbelom pegi class ciap breakfast bagai , balik class tgh hari , singgah kedai payung blakang flat , jenguk2 kedai macik2 mcm dh berasap dah tuuuuu! Ape lagi , tapauuu la nasi sorang satu .. smpai umah belasah la nasi tu smpai kenyang2 . Haadoiiii . bile smpai time ganti , buat2 mls pulak , time ponteng rajin aje >>.<<" 

Mcm2 gelagak  kalo nk cite mmg tak habis laaa.. Best moment bulan puasa , time keje Frist Lady, East Coast Mall, Kuantan! wlaupom penat melayan customer yg bagai-bagai kerenah , tp kami tetap cool n happening ! Manager [Kak Liliy] & Supervisor [Kak Nurul] sgt sporting giler , keje idok stress ler jawabnyer . dah la dorang pakat2 belanja kami anak buah ni mkn KFC n McD lagi , then dpat hamper raya lagi , Waaahhhhh , mmg syok habis! kalo brkesempatan taun ni nk pegi keje lagi lagi! tp hampehhhh T____T" keje skrg nk campak mane ? u'olls still in my mind !

Lagi best ramadhan bile dapat berbuka puasa ramai-ramai di padang Taman Kerang . situ dh mcm pesta kalo time puasa , ramai sgt-sgt . tp best !! lagi best time Mr.Hero ada jugaaa , aHaaaaiii ^_^ 
time tak best bila hujan turun saat-saat gentir nk berbuka puasa, Alahai dugaan . mula la lari lintang pukang smua cari tempat berteduh . BAHAHAHA, padam muka!! Lagi best Ooh Ooh lagi best Ooh Ooh *nyanyi ramai2 iklan myvi bawu* bila berkesempatan juga berjemaah ramai2 tok semayang tarawih . Alhamdulillah , Syukur ...

Okeyh , bile cuti semester balik berbuka puasa ngn famili lagi la syOkkk , coz bole mkn masakan mak , mkn je msak takk!! HohohoOho -_-" Hope taun ni lagi meriah berpuasa wlaupom bkn di samping gurlfwen n Mr.Hero . yg penting taun ni berbuka puasa ngn famili seharusnyer!!
P/S : Wawan-wawan korang jgn suka ponteng puasa ehhh !! 

Sekian sudaaa al-kisah ,

Always smile,
Love Yana

No comments:

Post a Comment